Disciplines 

ArchiPort houdt zich bezig met verschillende disciplines, namelijk met nieuwbouw, verbouwingen, onderhoud, herbestemming en renovaties. Bij deze verschillende disciplines komt veel vakmanschap kijken. Bij ArchiPort bent u hiervoor bij het goede adres. Wij voeren kleine en grote opdrachten uit voor particulieren of bedrijven.

Nieuwbouw

Wij zetten ons vakmanschap in om op kritische wijze het ontwerp uit te werken van concept tot en met de uitvoering. Dit resulteert in een degelijk gebouw met een logische plattegrond en goed uitgedachte detaillering.

- Koop je nieuwbouw? Dan heb je met veel zaken te maken die misschien onbekend voor je zijn. Meerwerk en minderwerk zijn bijvoorbeeld termen die bij nieuwbouw voorbijkomen. Wij kunnen helpen bij meerwerk dat de aannemer niet doet, of meerwerk dat je na de oplevering van je nieuwbouwhuis wilt uitvoeren.

- Ook bij de oplevering van nieuwbouw kunnen wij je van dienst zijn. Dit kan zijn in de vorm van bouwadvies, het nalopen van de kwaliteit van oplevering en het afwerken van de nieuwbouw, bijvoorbeeld met een stukadoor.

 

Renovatie

- Het woord renovatie komt uit het Latijn en betekent vernieuwen. Het gedeeltelijk of geheel vernieuwen van een pand of huis maakt het weer leefbaar. Waar de één een renovatie laat uitvoeren om een monumentaal pand in oude glorie te herstellen, wil de ander juist een renovatie om een andere sfeer in huis of op kantoor te creëren.

- Op een praktische wijze worden de karakteristieke eigenschappen van een gebouw gecombineerd met hedendaagse vernieuwingen. Vaak is renovatie een interessante kans voor bestaande gebouwen die buiten gebruik zijn geraakt. De minder sterke kanten van het oorspronkelijke pand verbeter moeten worden. Het gebouw wordt klaar gemaakt voor een tweede leven.

- Voor het uitvoeren van kleine tot grote verbouwingen, uitbouw, aanbouw of een dak opbouw kunt u bij ons terecht.

Verbouwing

- Een verbouwing of bouwproject is ingrijpend. Of het nu gaat om het verbouwen van de badkamer of een het realiseren van een schuur of tuinhuis: het brengt een hoop met zich mee. Wij nemen zoveel mogelijk zorg uit handen door bij een verbouwing alles uit handen te nemen. Je hoeft geen aparte offerte voor een stukadoor aan te vragen en daarnaast een aannemer in de hand te nemen.

- Vooraf geven wij advies op maat. Daarbij leveren wij een overzichtelijke offerte voor de kosten van de verbouwing. Vervolgens gaan wij aan de slag. Wij hebben zelf veel experts in het team en daarnaast een uitgebreid netwerk van andere professionals. Dit betekent dat wij alle aspecten van een verbouwing op ons kunnen nemen. Onzichtbare kosten nemen wij dus ook altijd mee in de offerte voor de verbouwing. Je weet vooraf waar je aan toe bent en hebt voor het hele bouwproject één aanspreekpunt.

Renovatie

Wanneer u een bouwtekening wilt laten maken van uw toekomstige droomhuis, renovatie project of bedrijfspand is het belangrijk dat er goed naar u geluisterd wordt.

-Uw wens en voorkeur staat bij ArchiPort altijd centraal. Wij vertalen deze wensen en ideeën naar een bouwtekening, die volledig voldoet aan alle wet- en regelgeving omtrent het bouwen van uw nieuwe woning of renovatie project of kantoorpand.

-Hierbij houden wij bij alle rapportages en tekeningen in eigen beheer. Daarnaast houden wij bij het maken van een bouwkundige tekening altijd rekening met uw budget.

Bouwvergunning

Er zijn altijd een hoop vragen rondom een bouwvergunning: Heb ik wel of niet een bouwvergunning nodig? Zijn er kosten aan verbonden? Is een bouwvergunning hetzelfde als een omgevingsvergunning? Er zijn zeer moeilijke regels verbonden aan het aanvragen van een bouw  vergunning. Hierom is het zeer begrijpelijk dat u voor dit soort zaken graag een expert in de arm neemt. Wij van ArchiPort bouw & adviesbureau nemen het stukje onzekerheid rondom vergunningen graag weg bij onze klanten, omdat een verbouwing of renovatie vaak al genoeg onrust oplevert.

- Wij voeren opdrachten uit voor zowel particulieren als voor bedrijven. Hierbij kunnen wij u assisteren met alle vergunningen rondom volledige nieuwbouw, aanbouw, opbouw, uitbouw projecten en renovaties incl. berekeningen rondom het aanvragen van een bouwvergunning.

- Er zijn een aantal berekeningen van belang als u een bouwvergunning nodig heeft. De constructie calculatie doen wij het intern en die met betrekking op daglicht, ventilatie, EPC en MPG.  EPC die over de energiezuinigheid van de woning gaat, doen we in een samen werking met andere collega’s.